537cc6c0e47ff9e83e2b3aad_zaterdag7.png

Woody Veneman 14:45

Voor de meeste Eindhovenaren hoeven we hier verder niks uit te leggen, Woody kennen we allemaal. Vaak staat hij met andere muzikanten op de planken, maar voor Fort Knox komt hij ons vermaken met een melodieus monoloog. Gitaartje, krukje en indringende teksten staan garant voor goedsmakende inspiratie.

Les Gars D'en Bas 16:30

Les Gars Dén Bas bestaat uit vijf muzikanten met drie verschillende nationaliteiten (Frans, Tjechies en Slowaaks). Met inspiratie uit die drie culturen creëert de band met akoestische instrumenten een nieuwe, smakelijke en soms explosieve cocktail van chanson, swing, jazz, blues, latin, klezmer en gypsy muziek. 

Supercity 19:00

De Amsterdamse band Supercity schotelt je een meergangenmenu voor met gerechten uit verre streken. Afrikaanse voodoo, gemarineerd in lang vervlogen Caribische klanken. Psychedelische gitaren in een saus van New Orleans-blazers, op smaak gebracht met flink veel pepers. Supercity speelt op Fort Knox een eigenzinnige mix van Sudaca jazz, desert-blues en gypsy-swing waar je hart sneller van gaat kloppen!

The Shakedown 8 22:00

The Shakedown 8 is een eigenzinnige band die zich niet wil beperken tot een enkel genre. Met één voet stevig in de ska en de ander vrij om tussen reggae, gipsy, punk en blues heen en weer te wiebelen, spat de energie van het podium af. The Shakedown 8 bestaat uit een strakke basis met bas, drum en gitaar, het Hammond orgel en de accordeon vullen dit op passende wijze aan. Er zijn maar weinig mensen die stil kunnen blijven staan bij hun aanstekelijke liedjes! Dat wordt voetjes van de vloer! Hoppa!

537cc6db5b41bfe73eb89346_zondag8.png

Iris Penning 15:00

Heb jij Iris nog nooit ontmoet? Laatst fietste ik door Eindhoven toen een jonge vrouw met gitaar op haar rug mij al zingende inhaalde. Een prachtige stem en een mooie vertoning. Iris Penning is een singersongwriter die het liefst altijd en overal muziek maakt. Haar liedjes verrassen je vaak met een poëtische ondertoon, woordspelingen, aparte titels en persoonlijke gezegdes. “Je wordt niet oud en wijs als je niet jong en dwaas bent geweest”. Bam!

Encuentros 16:15

Dit Flamenco duo bestaat uit Tijn en Jessica. Zij hebben elkaar ontmoet in Zuid-Spanje, Sevilla, waar ze beide Flamenco studeerden. Tijn als gitarist en Jessica als danseres. In Juli 2013 kwamen ze terug naar Nederland. hier begonnen ze met het lesgeven in Flamenco en gaven zij Flamenco voorstellingen. Vanaf die tijd werken zij samen in het duo 'Encuentros'. hiermee verbeelden ze de manier waarop zij elkaar in Sevilla zijn tegengekomen. een verbeelding over de ontmoeting tussen artiesten, tussen artiest en publiek, tussen docent en leerling. de manier waarop flamenco met andere stijlen in aanraking komt zoals met klassiek gitaar en moderne dans.

Grassmoawer 19:30

Klezmer – Balkan – Punk – Rock oftewel een tomeloze energietransformatie. Wat wil je nog meer horen? Deze maaigrage tuinmannen komen onze bloementuin eens goed bemesten. Het is verder moeilijk om precies uit te leggen wat ze doen aangezien Grassmoawer zijn bloempjes en struikjes overal vandaan trekt!

Balcony Players 22:00

The Balcony Players zijn een energieke, reizende Gipsy Klezmer Band met maar één doel: een gelukkig en dansend publiek! Het internationale gezelschap vertegenwoordigt vele nationaliteiten (Nederlands, Belgisch, Peruaans en New Orleaans USA )en dat is aan hun muziek te horen. Een combinatie van deze verschillende culturen met een mix van traditionele gipsy and Joodse muziek creëert een rijk en gekleurd geluid thats perfect for dancing!